Fromage på röd spegel

Fromage på röd spegel

Gör så här

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 10 minuter.
2. Rör ut matyoghurt med äggulor, citron- eller limesaft, florsocker och vaniljsocker.
3. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme. Häll gelatinet i en stråle, under omrörning, i yoghurtblandningen.
4. Vispa grädden medelhårt och vänd ner den i smeten.
5. Häll smeten i små suffléformar (eller kaffekoppar i plast). Låt stelna i kyl, ca 3 timmar.
6. Tina jordgubbarna om du använder frysta. Mixa jordgubbar och florsocker till en slät sås. Späd ev. med lite vatten.
7. Stjälp upp fromagen. Lägg en spegel av såsen runt fromagen vid servering.

Serveringsportion ca: 125 g
Källa: Älskade Gubbar 2008

  • Fett
    15,07 g
  • Kolhydrater
    32,37 g
  • Protein
    5,61 g
  • Energi (kJ)
    1204,46 kJ
  • Energi (kcal)
    291,42 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen