Friterad ost med ugnsbakade fikon

Friterad ost med ugnsbakade fikon

Gör så här

1.Finhacka löken. Skär de torkade fikonen i 0,5 cm stora bitar. Fräs lök och fikon mjuka i hälften av smöret. Blanda ned honung och vinäger och låt koka ihop några minuter.

2.Skär ett kryss i de färska fikonen. Öppna upp och ställ dem på bleck eller i en ugnsfast form. Häll över fikonsås och toppa med resten av smöret. Baka i ugn 175°, ca 7 minuter.

3.Skär osten i bitar. Panera osten i vetemjöl, ägg, mandelmjöl och panko. Fritera i olja tills de är gyllenbruna.

4.Servera de varma fikonen till osten.

Källa:Castello 2011 & Castello 2015

  • Fett
    47,41 g
  • Kolhydrater
    47,86 g
  • Protein
    18,04 g
  • Energi (kJ)
    2918,17 kJ
  • Energi (kcal)
    703,81 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen