Frikadeller med kummin och kvibillesås

Frikadeller med kummin och kvibillesås

Gör så här

1. Blanda havregrynen med vatten och låt stå och svälla ca 15 min.
2. Rosta den grovmalda kumminen i het panna, låt svalna.
3. Blanda färsen, havregrynen, lök, kummin och ägg. Smaka av med salt och peppar.
4. Stek frikadellerna i ugnen vid 150º till en kärntemperatur av 70º.
5. Koka upp buljongen. Red med vetemjöl utrört i lite vätska. Koka på svag värme ca 5 min.
6. Tillsätt grädden. Koka upp. Smaka av med ost, gelé, konjak, tabasco, salt och peppar.
7. Skiva blekselleri i sneda, tunna skivor, lägg dem i kallt vatten.
8. Garnera vid serveringstillfället.
9. Servera med t ex pasta.

Serveringsportion ca: Frikadeller 100 g, sås 90 g
Källa: VIP-Boken

  • Fett
    26,07 g
  • Kolhydrater
    11,91 g
  • Protein
    23,69 g
  • Energi (kJ)
    1543,87 kJ
  • Energi (kcal)
    371,48 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen