Frasig fiskgratäng med citronsås

Frasig fiskgratäng med citronsås

Gör så här

1. Koka upp vatten och grädde, tillsätt buljongtärningen och låt sjuda ca 5 min under omrörning. Red av med majsstärkelse och smaka av med citronskal, salt och peppar.

2. Blanda bröd, vitlök och dill med ost och smör. 

3. Lägg torsken i smort bleck, salta och peppra. Tillaga i ugn på 175° ca 15 min.

4. Häll citronsåsen över fisken och toppa med frastäcket. Gratinera i ugn på 175° ca 10 min. 

5. Skala, dela ev och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Värm mjölken med smör. Mosa potatisen och späd med mjölkblandningen, salta. Servera potatismoset till gratängen. 

Källa: Arla Guldko 2017

  • Fett
    21,38 g
  • Kolhydrater
    30,45 g
  • Protein
    26,28 g
  • Energi (kJ)
    1773,82 kJ
  • Energi (kcal)
    427,59 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen