Franska maränger med vispgrädde och bärkompott

Franska maränger med vispgrädde och bärkompott

Gör så här

1. Vispa äggvita hårt i blandaren med vispen. Vänd ner strösocker lite i taget under vispning. Fortsätt att vispa och tillsätt florsocker.
2. Spritsa ut maränger på plåtar. Grädda i ugn, 70° ca 1 tim. Torka gärna marängerna på torrt ställe under natten.
3. Koka upp bär och socker med vatten. Red av med maizena utrört i lite vätska.
4. Vispa grädden. Servera kompotten ljummen eller väl kyld.

Serveringsportion ca: Maränger 2 st, kompott 85 g, vispgrädde 30 g
Källa: Arla Köket Senior 1:2000

  • Fett
    13,87 g
  • Kolhydrater
    44,88 g
  • Protein
    2,34 g
  • Energi (kJ)
    1339,85 kJ
  • Energi (kcal)
    323,47 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen