Frankensteingröt med morotsbröd

Frankensteingröt med morotsbröd

Gör så här

Bröd, ca 30 st:
1. Smält smör. Häll i mjölk och värm till 37°C (fingervarmt). Smula jäst i en bunke. Häll över degvätska och rör ut jästen. Tillsätt salt, solroskärnor, riven morot och det mesta av mjölet.
2. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg, för hand eller i maskin. Låt degen jäsa ca 30 min.
3. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela den i två delar. Rulla varje del till en längd dela den i 15 delar. Forma till runda bullar. Låt jäsa under bakduk ca 20 min.
4. Pensla ev bröden med lätt uppvispat ägg. Grädda i ugn, 225° ca 10-15 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Gröt:
1. Vispa ner gryn och salt i mjölken, koka upp och låt gröten koka i ca 4 min. Rör ner blåbär.
2. Servera den nykokta gröten med mjölk och bröd, gärna med rökt korv/skinka och ost samt morot/gurkstavar.

Serveringsportion: Gröt ca 140 g, mjölk 1,5 dl, morotsbröd 1 st med ost- och korvpålägg, morots- och gurkstavar

Källa: Arla Köket Junior 2:2000

  • Fett
    7,92 g
  • Kolhydrater
    33,85 g
  • Protein
    9,13 g
  • Energi (kJ)
    1062,93 kJ
  • Energi (kcal)
    253,99 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen