Fluffig chokladmaräng med hallon

Fluffig chokladmaräng med hallon

Gör så här

1.Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Hacka och smält chokladen till ca 45°.

2.Vispa smetana och grädde lätt fluffigt tillsammans. Vispa äggvita med citronsaft och socker till fast maräng.

3.Blanda ner den smälta chokladen i ägguleblandningen. Tillsätt smetanagrädden. Vänd till sist försiktigt ner marängen i omgångar.

4.Mosa knappt en tredjedel av hallonen med honung till en kompott, vänd ner de övriga hallonen. Varva hallon och chokladmousse i fina glas. Garnera med chokladflarn.

Chokladmarängen kan varieras och spritsas i hallonen. Marängen kan också serveras fryst. Toppa då istället med hallonen.

Källa:Arla Köket smetana 2011
Peter J Skogström, Årets Kock 2006

  • Fett
    28,57 g
  • Kolhydrater
    40,11 g
  • Protein
    4,91 g
  • Energi (kJ)
    1835,32 kJ
  • Energi (kcal)
    438,68 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen