Fläsksida - majs - broccoli - lök

Fläsksida - majs - broccoli - lök

Gör så här

1.  Putsa fläsksidan. Sota den på undersidan och vakuumpacka. Baka i ugn på 80° kombi ca 8 tim. Kyl ner.

2.  Hacka 1 st/10 st knipplökar, vitlök och urkärnad chili, sautera i olivolja. Sautera med majsen en stund och tillsätt syrad grädde. Koka ihop tills det är krämigt. Smaka av med salt.

3.  Hyvla hälften av broccolin tunt på mandolin och lägg i kallt vatten. Skär ner resterande broccoli i buketter och blanchera i saltat vatten.

4.  Koka resterande knipplökar mjuka  i saltat vatten och dela. Plocka ner  i lameller.

5.  Skiva fläsksidan, strö på salt och cayennepeppar och sota skivorna direkt på hällen. Värm i ugn på 150°.

6.  Sautera broccolibuketter och knipplök i olivolja och salta. Blanda i den hyvlade broccolin i slutet och lägg på fläsksidan. Servera med krämig majs och toppa rätten med brutet chilismör.

  • Fett
    9,91 g
  • Kolhydrater
    10,85 g
  • Protein
    3,91 g
  • Energi (kJ)
    646,28 kJ
  • Energi (kcal)
    155,44 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen