Fläskgryta med vinbärssås och potatiskaka

Fläskgryta med vinbärssås och potatiskaka

Gör så här

1. Bryn kött och lök i smör och lägg över i en gryta.
2. Slå på buljong och tillsätt lagerblad och gelé.
3. Sjud grytan under lock och tillsätt persiljerot efter 25-30 min. Koka köttet mjukt ytterligare ca 30 min beroende på bitarnas storlek.
4. Rör ut crème fraiche med lite av buljongen och tillsätt i grytan. Red med majsstärkelse utrört i lite vatten och smaka av med salt och peppar. Tillsätt vinbär som garnityr.
5. Blanda potatis, lök, persilja och ost. Smaka av med salt och peppar. Lägg på bakplåtspapper i bleck och grädda i ugn, 175° ca 25-45 min.
6. Stjälp upp och skär i bitar.

Tips: Du kan med fördel bereda den här potatisen dagen innan och värma i portionsbitar. Kakan är mycket lätt att skära kall.

Serveringsportion ca: Gryta 175 g, potatis 195 g
Källa: Arla Köket Skola-Förskola 1:2002

  • Fett
    0,01 g
  • Kolhydrater
    2,28 g
  • Protein
    0,24 g
  • Energi (kJ)
    45,97 kJ
  • Energi (kcal)
    11,02 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen