Fiskgryta med vitlökscrème

Fiskgryta med vitlökscrème

Gör så här

1. Fräs potatis, rotfrukter, all lök och chili i olja och tomatpuré.
2. Slå på krossade tomater och vatten, smaka av med sambal oelek.
3. Låt sjuda tills grönsakerna mjuknat, ca 20 min. Smaka av med salt, citronpeppar och socker.
4. Lägg i fisken, låt sjuda till fisken är klar. Strö över dillen.
5. Blanda crème fraiche och vitlök.
Servera fiskgrytan med en klick sås.

Recept: Jessica Danielsson, Närlundaskolan, Ekerö
Källa: Kock i skolan 2011

  • Fett
    10,54 g
  • Kolhydrater
    16,3 g
  • Protein
    29,54 g
  • Energi (kJ)
    1191,76 kJ
  • Energi (kcal)
    284,82 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen