Fiskgryta med saffranskräm

Fiskgryta med saffranskräm

Gör så här

1. Fräs lök, vitlök och fänkål på medelvärme i olja ca 5 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ca 1 min.

2. Tillsätt fänkålsfrön, curry, vin, fond, vatten, krossade tomater, honung, grädde, salt och peppar. Koka ihop ca 20 min.

3. Tärna fisken i 2x2 cm stora tärningar. Lägg ner fiskbitarna i grytan, dra av från värmen och låt fisken gå klar på eftervärmen.

4. Vänd ner de kokta musslorna.


5. Blanda ihop crème fraiche, majonnäs, saffran och smaka av med salt.

6. Servera fiskgrytan med surdegsbröd och en klick saffranskräm och toppa med hackad persilja.

Källa: Arla Guldko 2017

  • Fett
    24,65 g
  • Kolhydrater
    56,38 g
  • Protein
    44,62 g
  • Energi (kJ)
    2701,83 kJ
  • Energi (kcal)
    645,1 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen