Fiskgratäng med räkor

Fiskgratäng med räkor

Gör så här

1. Lägg fisken i smorda bleck, salta och peppra. Stek fisken i ugn, 175° ca 15 min.
2. Koka potatisen. Mixa till mos.
3. Spritsa potatismoset längs kanterna på blecket där fisken ligger.
4. Gör en sås av smör, mjöl, grädde och mjölk och lite spad från räkorna. Lägg i dillen. 5. Lägg räkorna på fisken. Häll såsen över räkorna.
5. Lägg skivade tomater och riven ost överst.
6. Tillaga i ung, 225° ca 15 min eller till osten har fått fin färg.

Källa: Förskola 2011


Serveringsportion: ca 470 g

  • Fett
    24,44 g
  • Kolhydrater
    37,58 g
  • Protein
    40,41 g
  • Energi (kJ)
    2268,52 kJ
  • Energi (kcal)
    541,61 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen