Fisk- och krabbgratäng

Fisk- och krabbgratäng

Gör så här

1. Koka potatis. Mosa den med hjälp av vispen i blandaren. Tillsätt mjölk, smör och gulor, vispa till ett fluffigt mos. Blanda i persilja, dill och gräslök. Salta och peppra.
2. Fräs lök, rotfrukter och tomatpuré i smör. Tillsätt fond och vatten. Koka ca 10 min.
3. Red av med maizena utrörd i lite vätska. Häll i grädde och koka på svag värme ca 5 min. Smaka av med paprikapulver och tabasco.
4. Koka fisken i ånga i ugnen ca 5 min.
5. Fördela moset i bleck. Lägg över fisk och crabstick. Slå över såsen och strö över ost. TIllaga i ugn, 185°C ca 25 min.
6. Servera gärna med ärtor, citron och dill.

Serveringsportion ca: 300 g
Källa: Arla Köket Senior 1:2001

  • Fett
    22,07 g
  • Kolhydrater
    49,65 g
  • Protein
    30,67 g
  • Energi (kJ)
    2242,07 kJ
  • Energi (kcal)
    536,82 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen