Fem ostar med kryddskorpor, vasslekokta morötter och hjortronchiliremmar

Fem ostar med kryddskorpor, vasslekokta morötter och hjortronchiliremmar

Gör så här

VASSLEKOKTA MORÖTTER
Skala och skär morötterna i bitar. Koka dem mjuka i vasslen. Lyft ur morötterna och blanda ner honung och kummin i vasslen. Koka tills det börjar tjockna. Smaka av med salt och peppar och vänd ner morötterna, låt kallna.

KRYDDSKORPOR
Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Smula jästen i en degbunke. Slå spadet över jästen. Tillsätt salt, kryddor, socker och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 20 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 3 delar. Forma till rullar,  ca 5 cm i diameter. Låt jäsa  ca 40 min. Baka av i ugn på 175°, ca 15 min. Låt svalna. Dela rullarna på längden. Skär i 2 cm bitar. Rosta i ugn på 225° tills skorporna är gyllenbruna. Låt torka helt i ugn på 80° ca 1 tim.

HJORTRONCHILIREMMAR
Mixa hjortronmyltan och passera  genom en sil. Bred ut purén på en silpatmatta. Kärna ur och finstrimla chilin. Strö över purén och torka i ugn på 40° ca 10 tim. Skär i tunna remsor.

Källa: Roland Persson

  • Fett
    51,57 g
  • Kolhydrater
    104,42 g
  • Protein
    42,91 g
  • Energi (kJ)
    4457,1 kJ
  • Energi (kcal)
    1073,35 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen