Färskostmousse med hallon och vanilj

Färskostmousse med hallon och vanilj

Gör så här

1. Mixa kex med smör och lägg i kakformar, portionsglas eller i bleck som plastats.
2. Blötlägg gelatin i kallt vatten 10 min. Krama ur vätska och smält gelatinet på mycket svag värme i en kastrull.
3. Vispa lätt ihop färskost, kvarg, vaniljsocker och yoghurt och vänd ner gelatinet i lite av moussen. Vänd ner i resterande mousse. Vänd sist i hallon och häll genast upp moussen i formar eller bleck.
4. Plasta och låt stå i kyl minst 3-4 timmar att stelna.

Tips: Du kan också skeda upp moussen i små skålar eller glas, och strö kexen ovanpå.

Serveringsportion ca: 120 g
Källa: Arla Köket Senior 2:2005

  • Fett
    20,21 g
  • Kolhydrater
    14,8 g
  • Protein
    8,22 g
  • Energi (kJ)
    1146,48 kJ
  • Energi (kcal)
    275,28 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen