Enkla fisksoppan med rostad tomat och fänkål

Enkla fisksoppan med rostad tomat och fänkål

Gör så här

1.  Smält smöret och fräs löken utan att den tar färg.  Avsluta med att fräsa saffranet med löken. Häll på fond och vin, koka ca 10 min. Tillsätt den syrade  grädden och koka ca 5 min. Mixa med smör och  smaka av med salt.

2.  Salta tomaterna och baka i ugn på 100° ca 2 tim.  Putsa och skär fänkålen i 1x1 cm (spara dillen).  Salta och blanda med citronsaft och hackad  fänkålsdill.

3.  Salta och baka fisken i ugn på ånga, sila bort ev spad. Lägg fisken i tallrikar. Häll på den varma soppan. Toppa med fänkål och bakad tomat.

  • Fett
    30,05 g
  • Kolhydrater
    4,94 g
  • Protein
    29,58 g
  • Energi (kJ)
    1771,78 kJ
  • Energi (kcal)
    426,99 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen