Endive och morot med havtorn och sanchopeppar

Endive och morot med havtorn och sanchopeppar

Gör så här

1. Dela endiverna på längden. Låt endiverna ligga i isvatten i minst 30 min för att dra ut lite beska. Häll av och låt torka på papper. Bryn endiverna hårt på snittytan i smör. Vänd och stek lite på andra sidan. Lyft dem ur pannan. Tillsätt övriga ingredienser och koka ihop ca 5 min. Smaka av med salt och ev mer sanchopeppar. Lägg ner endiverna i lagen och låt koka ca 5 min så att de tar åt sig smak. De ska fortfarande ha spänst kvar.

2. Dela ner de röda endiverna och skär bladen i sneda bitar. Lägg i isvatten i minst 30 min för att dra ut lite beska. Skala och hyvla moroten tunt och lägg i isvatten. Häll av vid servering och slunga endive och morot i en salladsslunga.

3. Vänd upp salladen med valnötsolja och krydda med lite flingsalt och sanchopeppar. Lägg de inkokta endiverna på tallrikar. Ringla över havtornslagen och lägg på salladen. Strö över valnötterna.

  • Fett
    14,9 g
  • Kolhydrater
    9,24 g
  • Protein
    3,28 g
  • Energi (kJ)
    799,8 kJ
  • Energi (kcal)
    192,95 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen