Éclairer med saltkola och citronkräm

Éclairer med saltkola och citronkräm

Gör så här

Éclairer:

1. Koka upp mjölk, vatten, smör, socker och salt i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör tills massan ser jämn och blank ut och släpper från kastrullens kanter.
2. Lägg degen i en maskin med vinge. Tillsätt lite ägg i taget under maskinens gång. Kör till en jämn smet.
3. Spritsa ut smeten med tyll nr 17 på en plåt med silpat och frys. Skär i 10 cm långa bitar. Tina, lägg på sockerdeg och baka av i ugn på 180° ca 22 min. Låt svalna.

Sockerdeg:

1. Blanda alla ingredienser till en jämn deg i en maskin med vinge.
2. Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper ca 2 mm tjock. Kyl och skär ut 10 bitar à 10 x 3 cm. Lägg sockerdegen på éclairerna precis innan avbakning.

Salt smörkola:

1. Koka upp samtliga ingredienser utom smöret till 106°. Låt svalna till strax under 60°.
2. Ta upp vaniljstången och mixa i smöret.

Citronkräm:

1. Värm samtliga ingredienser utom smöret under omrörning till 82°.
2. Rör i smöret och låt svalna.

Dekor:

chokladdekor
chokladnibs

Montering:

Spritsa citronkrämen i éclairerna underifrån. Spritsa på den salta smörkolan och lägg på chokladdekor och nibs.

Källa: Årets Konditor 2016 Frida Leijon

  • Fett
    45,45 g
  • Kolhydrater
    62,5 g
  • Protein
    7,6 g
  • Energi (kJ)
    2875,43 kJ
  • Energi (kcal)
    689,09 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen