Dulce de leche med dinkelcrunch, färskostkräm och citronverbena

Dulce de leche med dinkelcrunch, färskostkräm och citronverbena

Gör så här

1. Låt smöret bli rumstempererat. Blanda samtliga ingredienser i bak- maskin med vinge till en smulig deg. Sprid ut på plåt och rosta i ugnen på 180° ca 10 min till fin färg. Låt svalna.
2. Mixa färskost, socker, citronskal och saft. Ta en del av färskostbland-ningen och värm sakta på spisen, smält ner gelatinbladen i den och vänd sedan ner i resten av färskost-blandningen. Vänd ner grädden lite i taget till en jämn kräm. Låt stå i kyl över natten.
3. Mixa allt till citronverbenaoljan och låt rinna av i en silduk.
4. Varva färskostkrämen med dulce de leche och dinkelcrunchet i glas, toppa med apelsinfiléer, citronzest och citronverbenaoljan.

Källa: Sara Aasum Hultberg, Årets Konditor 2014


  • Fett
    88,52 g
  • Kolhydrater
    43,71 g
  • Protein
    9,41 g
  • Energi (kJ)
    4178,22 kJ
  • Energi (kcal)
    1007,15 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen