Doro Wat med couscous och ostsås – Etiopien

Doro Wat med couscous och ostsås – Etiopien

Gör så här

1. Smaksätt kycklingen med citronsaft och salt, låt stå kallt ca 30 min. Panera kycklingen i mjöl och bryn hastigt i smör.

2. Fräs lök och vitlök i smör i en gryta. Tillsätt tomatpuré, berberekrydda och späd med vatten. Lägg i kycklingen och koka ca 30 min. Smaka av grytan med salt och peppar. Strö över hackat ägg vid servering.

3. Koka upp vatten och blanda med couscous och salt, låt svälla ca 5 min. Blanda ner smöret. Ånga couscousen varm vid servering.

4. Mixa ost och crème fraiche. Smaka av med limesaft och vitlök. Toppa med granatäpple vid servering.

5. Halvera tortillabröden och rosta i torr panna, servera till grytan med couscous och ostsås.

Källa: All världens skolmat

  • Fett
    18,77 g
  • Kolhydrater
    94,21 g
  • Protein
    42,32 g
  • Energi (kJ)
    3055,1 kJ
  • Energi (kcal)
    730,55 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen