Dillfärsbollar med rödbetsmarmelad och salviasmör

Dillfärsbollar med rödbetsmarmelad och salviasmör

Gör så här

1. Låt havregryn svälla i vatten ca 20 min. Blanda ned kvarg, färs och dill. Smaka av med salt och peppar. Forma till bollar à 50 g.
2. Stek i ugnen vid 150°C ca 15 min.
3. Koka rödbetor och socker till en marmelad ca 15 min. Smaka av med salt och peppar. Kyl.
4. Stek potatisklyftor i ugnen vid 175°C ca 20 min. Salta och peppra.
5. Blanda smör och salvia. Ringla salviasmöret över potatisen vid servering.

Serveringsportion: Dillfärsbollar 2 st 100 g, marmelad 60 g, potatis 100 g
Källa: Arla Köket Junior 2:2001

  • Fett
    24,3 g
  • Kolhydrater
    33,59 g
  • Protein
    23,22 g
  • Energi (kJ)
    1870,58 kJ
  • Energi (kcal)
    447,59 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen