Cornflakespanerad fiskfilé med citron- och rabarbercrème

Cornflakespanerad fiskfilé med citron- och rabarbercrème

Gör så här

1. Blanda vatten och salt. Lägg i fisken och låt rimma i ca 10 min. Ta upp fisken och skölj av.
2. Vänd fisken i mjöl, därefter i lättvispat ägg och sist i cornflakes.
3. Stek fisken i smör tills den fått fin färg. Lägg fisken i smorda bleck och stek klart i ugn, 200° till en innertemperatur på 55°.
4. Koka potatis och morötter. Blanda dem med rödlök, sockerärtor och tomat. Rör ner smör och dill.
5. Koka rabarber och socker, mixa och låt kallna.
6. Blanda rabarbern med resten av ingredienserna till en crème. Smaka av med salt, peppar och tabasco.
Servera fisken med primörer och crème.

Källa: Arla Köket Kock i skolan 2012.
Micaela Johansson Ferm, Kavelbrogymnasiet, Skövde

  • Fett
    15,91 g
  • Kolhydrater
    70,45 g
  • Protein
    36,1 g
  • Energi (kJ)
    2419,78 kJ
  • Energi (kcal)
    579,72 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen