Citrusvåffla med blåbär och kvarg

Citrusvåffla med blåbär och kvarg

Gör så här

1. Blanda mjöl och vatten. Rör ner smör. Smaksätt våffelsmeten med citronskal, apelsinskal och vanilj. Vänd ner grädden försiktigt.
2. Värm våffeljärnet och pensla tunt med smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna.
3. Servera direkt eller förvara på galler.
4. Blanda lätt ihop kvarg, crème fraiche och lemon curd.
5. Rör ihop blåbär och socker. Det är gott om de serveras lite halvfrusna.
6. Servera våfflorna med färskostcrèmen och rårörda blåbär.

Tips: Våfflorna ska inte staplas på varandra, då blir de sega.

Serveringsportion ca: 170 g våfflor, 40 g blåbär, 40 g kräm
Källa: Våffelrecept 2003

  • Fett
    40,61 g
  • Kolhydrater
    56,91 g
  • Protein
    8,87 g
  • Energi (kJ)
    2633,63 kJ
  • Energi (kcal)
    635,4 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen