Citronstekt lax med rosépeppar och dillfilssås

Citronstekt lax med rosépeppar och dillfilssås

Gör så här

1. Lägg fisken i smorda bleck. Krydda med salt och peppar.
2. Pressa över citronsaft och lägg citronskivor på fisken. Strö över rosépeppar och ringla över oljan.
3. Stek fisken i ugn, 200° ca 20 min.
4. Koka potatisen.
5. Blanda ingredienserna till såsen. Smaka av med salt.
Servera laxen med potatis och dillsås.

Serveringsportion: ca 370 g
Källa:Arla Köket Årets Guld Ko 2011/Skolmat till 100

  • Fett
    19,24 g
  • Kolhydrater
    33,08 g
  • Protein
    27,09 g
  • Energi (kJ)
    1767,85 kJ
  • Energi (kcal)
    423,32 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen