Citronstekt kalkon med körvel och vinbärssås

Citronstekt kalkon med körvel och vinbärssås

Gör så här

1. Marinera kalkonen dagen innan stekning i citron och körvel.
2. Lägg kalkonen på smorda bleck, salta och peppra och stek i ugn, 200° ca 40 min till en kärntemperatur på 70°. Låt vila och skiva tunt. Kan med fördel skivas kall på skärmaskin och värmas i lite buljong.
3. Koka upp buljong med gelé. Red med maizena utrört i lite vatten. Tillsätt crème fraiche och låt såsen koka upp. Smaka av med salt och peppar samt tillsätt vinbär.
4. Koka potatis i saltat vatten. Blanda med smör, mjölk och crème fraiche. Blanda kompotten lätt och smaka av med salt och peppar.
5. Servera med en krämig potatiskompott.


Serveringsportion ca: Kalkon 125 g, sås 100 g, potatis 240 g
Källa: Arla Köket Senior 2:2002

  • Fett
    19,2 g
  • Kolhydrater
    34,1 g
  • Protein
    34,84 g
  • Energi (kJ)
    1910,51 kJ
  • Energi (kcal)
    457,12 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen