Citronfisk med kapris

Citronfisk med kapris

Gör så här

1. Lägg fisken i smorda bleck, salta och peppra. Ångkoka fisken nästan klar ca 10 min. Spar fiskspadet.
2. Fräs purjolöken i smör. Tillsätt resterade ingredienserna samt det sparade fiskspadet. Låt koka upp.
3. Red vid behov med majsstärkelse till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Slå såsen över fisken.
4. Tillaga fisken i ugn, 175° ca 20 min eller tills fisken fått fin färg.
5. Koka potatisen.
Servera fisken med potatis.

Källa: Arla Köket Kock i skolan 2012.
Helena Vepsä, Gimo Bruksgymnasiet, Gimo

  • Fett
    9,91 g
  • Kolhydrater
    32,84 g
  • Protein
    29,46 g
  • Energi (kJ)
    1455,48 kJ
  • Energi (kcal)
    348,45 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen