Citronbakelse med  citronchokladmousse

Citronbakelse med citronchokladmousse

Gör så här

Citronchokladmousse:
1.  Vispa puré och äggula till ett lätt skum.
2.  Koka upp socker och vatten till 121°. Häll sockerlagen i äggskummet under vispning. Smält gelatinet och blanda i.
3.  Blanda den smälta chokladen med äggvispet. Vänd ner grädden

Citronkaka:
1.  Vispa ägg, socker, citronsaft och zest fluffigt.
2.  Blanda ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det smälta smöret.
3.  Stryk ut smeten på en plåt med silpat. Baka av i ugn på 170° ca 13 min.

Citrontryffel:
1.  Koka upp grädde och puré. Häll blandningen över chokladen. Blanda i gelatinet och mixa tryffeln slät, låt kallna helt i kyl. Vispa upp tryffeln försiktigt och lägg i en spritspåse.

Citroncurd:
1.  Värm puré, äggula och socker under omrörning till 82°. Sila krämen och rör ner smör och gelatin. Mixa curden slät och häll i en form så att curden blir ca 0,5 cm hög. Låt stelna. Skär i små kuber.

Montering:
1.  Stansa ut två bottnar från citronkakan så att de passar  i en rektangulär form, ca  40 x 10 cm. Lägg en botten  i formen.
2.  Stryk mousse i ett tunt lager på botten. Lägg på den andra botten och fyll upp formen med moussen. Låt stelna  i frys.
3.  Fyll även små quenelleformar med mousse och frys. Plocka ut de frysta quenellerna och lägg på kakan. Spritsa på citrontryffel, låt stelna i frys.
4.  Dela kakan till bakelser  ca 3 cm breda bitar. Toppa med citroncurd i kuber och chokladplattor.

Källa: Årets Konditor 2016 Frida Leijon

  • Fett
    87,35 g
  • Kolhydrater
    105,06 g
  • Protein
    14,49 g
  • Energi (kJ)
    5257,93 kJ
  • Energi (kcal)
    1264,65 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen