Citron- och lakritsbulle

Citron- och lakritsbulle

Gör så här

DEG
1.  Blanda alla ingredienser utom smöret till degen. Om du blandar för hand tar det ca 20 min, med maskin ca 10 min. Tillsätt smöret och blanda degen ytterligare 5–10 min. Degtemperaturen ska vara  ca 22°. Låt jäsa under bakduk ca 1 tim.
2.  Vispa smöret fluffigt. Kavla ut degen ca 5 mm tjock. Stryk på smöret, strö över citronskal och socker. Baka ut till bullar.
3.  Låt jäsa ca 3 tim. Pensla med ägg och strö ev på socker. Baka av i ugn på 210°, 10–12 min.
4.  Blanda sockerlag och lakritspasta. Pensla med lakritssockerlagen då bullarna tas ut ur ugnen.

  • Fett
    7,25 g
  • Kolhydrater
    24,78 g
  • Protein
    2,47 g
  • Energi (kJ)
    738,36 kJ
  • Energi (kcal)
    176,97 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen