Citron & chilistekt torsk

Citron & chilistekt torsk

Gör så här

1. Skär torskfilén i portionsbitar à 150 g.
2. Kärna ur och finhacka chilifrukterna.
3. Blanda ströbrödet med chili, persilja och citronskal, tillsätt salt.
4. Vispa upp äggen lätt.
5. Vänd fisken i mjöl, ägg och därefter ströbröd.
6. Stek fisken gyllenbrun i 50/50 smör/olivolja strax före servering.

Potatiscrème:
1. Koka potatisen tills den är mjuk.
2. Koka under tiden upp mjölk och smör.
3. Häll av vattnet på potatisen och pressa eller mosa den. Tillsätt kvarg under omrörning. Rör ner smörmjölken, lite i taget så att inte potatisblandningen blir för lös. Rör till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera den nystekta chilitorsken med potatiscréme.

Serveringsportion ca: Panerad torsk 130 g, potatiscrème 275 g
Källa: Kesella i New York

  • Fett
    34,77 g
  • Kolhydrater
    51,08 g
  • Protein
    38,32 g
  • Energi (kJ)
    2847,33 kJ
  • Energi (kcal)
    680,99 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen