Citron- & kummingravad lax med ostsenapskräm

Citron- & kummingravad lax med ostsenapskräm

Gör så här

1. Dela laxen i 4 cm långa remsor. Gnid in dem med salt, socker, kummin och citron. Rulla in i plastfolie till smällkarameller. Låt grava i ca 1 dygn. Frys in 2 dygn.
2. Koka ihop grädde och ost samt mixa slät med stavmixer. Blanda i senap och dill. Låt stelna.
3. Blanda schalottenlöken, vinäger och salt. Låt stå och dra i ca 1 tim.
4. Servera den gravade laxen, i skivor eller stavar, på stekt grovt bröd tillsammans med lök, oskräm och örtsallad.

Serveringsportion ca: 150 g
Källa: Ekorecept Kocklandslaget

  • Fett
    19,03 g
  • Kolhydrater
    9,17 g
  • Protein
    20,52 g
  • Energi (kJ)
    1240,26 kJ
  • Energi (kcal)
    297,26 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen