Chokladsnittar med krossad kakao

Chokladsnittar med krossad kakao

Gör så här

1.Vispa ihop det kalla smöret och sockret till en slät smet.

2.Blanda mjöl och kakao och sikta ner. Knäck ned det ena ägget (spar det andra till pensling) och vispa till en smulig deg.

3.Tryck ihop degen och dela den i 15 delar. Rulla ut varje del till en lång rulle. Lägg på plåtar. Platta ut längderna lite.

4.Pensla med ägg och strö på pärlsocker och krossade kakaobönor.

5.Baka i 165° i 6 minuter, skär sedan upp snittarna i 1 cm breda snittar.

Källa: Conrad Tyrsén, Årets Konditor 2009

  • Fett
    2,09 g
  • Kolhydrater
    4,76 g
  • Protein
    0,53 g
  • Energi (kJ)
    166,58 kJ
  • Energi (kcal)
    43,17 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen