Chokladmousse med äppelkompott

Chokladmousse med äppelkompott

Gör så här

Mousse
1. Smält blockchokladen i vattenbad.
2. Vispa äggulor och socker poröst.
3. Vispa grädden.
4. Blanda allt och vänd ner crème fraiche på slutet.
5. Häll upp i portionsglas eller i skålar(skeda vid servering).

Kompott:
1. Koka äpplena mjuka med socker och smör. Kyl.
2. Vispa vaniljsåsen.
3. Servera med äppelkompott och vaniljsås.

Serveringsportion ca: Mousse 90 g, kompott 90 g, vaniljsås 50 g
Källa: Det ska vara gott att bli gammal

  • Fett
    35,85 g
  • Kolhydrater
    51,37 g
  • Protein
    5,37 g
  • Energi (kJ)
    2290,81 kJ
  • Energi (kcal)
    551,72 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen