Chokladfudgetårta med pistage, carob och vispad smetana med hallon

Chokladfudgetårta med pistage, carob och vispad smetana med hallon

Gör så här

Chokladbotten:
1. Smält chokladen med kokosfett och dadelsirap på låg temperatur i en kastrull.
2. Tillsätt äggvispet lite i taget och vänd sist ner kokosmjölet.
3. Stryk ut i en smord tårtring, ca 20 cm i diameter, och baka av i 180° 15-20 min.

Pistagekräm:
1. Blötlägg nötterna i rikligt med vatten och låt ligga minst 10 tim.
2. Sila bort vattnet och mixa nötterna till en fin massa, tillsätt honung, kokosfett, citronsaft. 

Carob- och mandelkräm:
1. Blötlägg mandlarna i rikligt med vatten och låt ligga minst 10 tim.
2. Sila bort vattnet och mixa mandlarna till en fin massa, tillsätt dadelsirap, kokosfett, carob och salt.

Smetana med hallon:
1. Vispa smetana luftig med honung. Mosa hallonen och vänd runt med smetana.

Garnering:
hallon, färska 
pistagenötter

Montering:
1. Fodra en tårtring, 20 cm i diameter, med en plastremsa och tryck ner chokladbotten. Stryk pistagekrämen på botten och låt stå i kyl så att den sätter sig. Stryk carob- och mandelkräm på pistagekrämen och låt stå i kyl tills den satt sig.
2. Stryk på smetana med hallon. Toppa med färska hallon och pistagenötter.

Källa: Sara Aasum Hultberg, Årets Konditor 2014, Arla Köket Fun Baking 2016

  • Fett
    56,1 g
  • Kolhydrater
    36,18 g
  • Protein
    10,49 g
  • Energi (kJ)
    2910,57 kJ
  • Energi (kcal)
    693,11 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen