Chokladcrème på smetana i kopp med kryddiga körsbär och balsamicoglaze

Chokladcrème på smetana i kopp med kryddiga körsbär och balsamicoglaze

Gör så här

1.Hacka chokladen. Koka upp smetana med florsocker, citronskal och saft. Vänd ner chokladen och rör smeten slät. Häll upp i trevliga koppar eller glas och ställ i kyl över natten.

2.Koka upp vin med florsocker, kanel och nejlikor. Sjud körsbären några min i lagen. Lyft upp bären och red av rödvinslagen med lite maizena till simmig konsistens. Lägg tillbaka bären i lagen och ställ kallat.

3.Koka ihop balsamvinäger och socker några min till simmig konsistens, låt kallna.

4.Garnera chokladcrèmekopparna med körsbären och toppa med lite balsamicoglaze.

Källa:Arla Köket smetana 2011
Per Ekberg, Årets Kock 1992

  • Fett
    53,55 g
  • Kolhydrater
    53,5 g
  • Protein
    4,77 g
  • Energi (kJ)
    2995,21 kJ
  • Energi (kcal)
    711,39 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen