Chokladbrioche med brynt smör

Chokladbrioche med brynt smör

Gör så här

DAG 1
1. Låt smöret bli rumstempererat. Kör alla ingredienser utom smöret med degkrok i en bunke på låg hastighet i ett par minuter. När degen har gått ihop öka hastigheten och kör den smidig, ca 5 min.
2. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt i degen i 3 omgångar på låg hastighet, kör tills allt smör har gått in i degen.
3. Lägg degen i en plastlåda, låt stå i kyl över natten.

DAG 2
4. Smöra briocheformar och dela degen i ca 40 g bitar. Rundriv bitarna och platta till dem en aning. Lägg några chokladpellets i mitten av deg- bitarna, knip ihop runt om och forma till bollar. Lägg i formarna och låt jäsa till dubbel storlek.
5. Baka av i ugnen på 190° ca 12 min. Låt svalna på galler.
6. Bryn hälften av smöret och låt svalna i rumstemperatur. Vispa resten av smöret luftigt och vänd i det brynta smöret.
7. Servera briocherna med vispat brynt smör.

Källa: Sara Aasum Hultberg, Årets Konditor 2014

  • Fett
    15,7 g
  • Kolhydrater
    14,2 g
  • Protein
    3,38 g
  • Energi (kJ)
    885,21 kJ
  • Energi (kcal)
    212,79 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen