Choklad - kaffe - nötter

Choklad - kaffe - nötter

Gör så här

Vit chokladkräm med kaffe:
1. Koka upp grädde och mjölk med espressobönor. Ta kastrullen från värmen och låt dra i 20–30 min.
Smaka av styrkan på kaffesmaken.
2. Vispa ihop äggula och socker. Vispa ner äggvispet i den varma gräddmjölken, sjud under om- rörning till 85°. Slå blandningen över chokladen. Tillsätt gelatin-bladen och rör slätt. Låt stelna i kyl.

Vispad smetana:
1. Vispa smetana med florsocker och smaka av med amaretto.

Nötbotten:
1. Mixa alla ingredienser till en fast massa. Tryck ut på en plåt med bak- plåtspapper. Baka av i 170° ca 5 min.

Till dekor:
Chokladfjäder, pistagenötter och riven espressoböna.

Mntering:
1. Varva bitar av nötbotten, choklad- kräm och smetana i portionsglas. Dekorera med chokladfjäder, pistagenötter och espressoböna.

Källa: Sweetlab 2015

  • Fett
    47,67 g
  • Kolhydrater
    43,3 g
  • Protein
    7,75 g
  • Energi (kJ)
    2655,35 kJ
  • Energi (kcal)
    636,39 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen