Chilikryddade köttfärsspett med kokosris

Chilikryddade köttfärsspett med kokosris

Gör så här

Spett:
1. Sätt ugnen på 225°C .
2. Skölj och kärna ur chilin noga. Finhacka den. Blanda köttfärs med chili och övriga ingredienser. Rör väl tills färsen är smidig och lite trådig.
3. Forma avlånga biffar och trä grillpinnen genom färsen. Lägg dem på smorda bleck. Pensla köttfärsspetten med soja.
4. Stek i ugn, 10-15 min.

Kokosris:
1. Rosta kokosflingorna i en gryta. Tillsätt ris och buljong. Låt koka under lock på svag värme, enligt anvisningar på risförpackningen.
2. Fräs grönsaker med smör. Krydda med ingefära och salt. Rör ner crème fraiche och wokgrönsaker i kokosriset.
3. Servera köttfärsspett med kokosris och solrosskott eller sallad.

Serveringsportion: Köttfärsspett 2-3 st, ca 90 g, kokosris ca 200 g
Källa: Arla Köket Junior 2:2000

  • Fett
    15,39 g
  • Kolhydrater
    20,23 g
  • Protein
    18,69 g
  • Energi (kJ)
    1253,87 kJ
  • Energi (kcal)
    299,85 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen