Cheesecake på lingon, kanel och citron med crumblebotten på rostat teffmjöl

Cheesecake på lingon, kanel och citron med crumblebotten på rostat teffmjöl

Gör så här

Crumble:
1. Rosta mjölet i ugn på 190° 10-15 min till gyllenbrun färg.
2. Arbeta ihop alla ingredienser i en blandare och strö ut på en plåt med bakplåtspapper.
3. Baka av på 190° tills smulorna är gyllene. Låt svalna.

Ostmassa:
1. Blanda färskost och socker till en slät kräm med vinge i maskin. Tillsätt resten av ingredienserna lite i taget.
2. Fyll upp till 80% i små formar. Lägg på crumble och baka av i ugn, 140° ca 30 min. Låt svalna och frys.

Garnering
1. Ta de små kakorna ur formarna och låt tina. Garnera med granskott, lingon, citronskal och blommor.

Källa: Magnus Johansson, Konditor, Arla Köket Fun Baking 2016

  • Fett
    3,61 g
  • Kolhydrater
    7,02 g
  • Protein
    1 g
  • Energi (kJ)
    269,9 kJ
  • Energi (kcal)
    65,41 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen