Cheddarbakad fänkål med krämig bulgur

Cheddarbakad fänkål med krämig bulgur

Gör så här

1.  Putsa och dela fänkålen och skär bort lite av roten. Smörj ett bleck med smöret, häll i vattnet och lägg  i fänkålen med snittytan nedåt. Täck med smörpapper och sedan aluminiumfolie. Baka i ugn på 150° ca 45 min eller tills fänkålen är riktigt mjuk.

2.  Vänd fänkålen, strö över osten och gratinera i  salamander eller i varm ugn.

3. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.

4.  Koka upp Syrad grädde och vatten. Red av med  majsstärkelse till önskad konsistens.

5.  Värm bulgur och haricots verts i ugn på ånga.  Blanda ner i såsen och smaka av med ost, dill,  citronskal och saft, salt och peppar.

6.  Lägg upp bulgur och gratinerad fänkålen och  garnera med ärtskott och örtolja.

  • Fett
    32,35 g
  • Kolhydrater
    59,25 g
  • Protein
    28,53 g
  • Energi (kJ)
    2811,49 kJ
  • Energi (kcal)
    674,79 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen