Ceviche på lax med syrad potatis och jalapeñodressing

Ceviche på lax med syrad potatis och jalapeñodressing

Gör så här

1. Tvätta och skiva hälften av potatisen tunt på mandolin och skölj i kallt vatten. Salta potatisskivorna lätt och blanda med yoghurt. Vakuumpacka och låt ligga i rumstemperatur i 2–5 dygn.

2. Koka resterande potatis mjuk i saltat vatten. Låt kallna och skiva.

3. Skiva jalapeño och blanda med citrusskal, citrussaft och yuzujuice. Smaka av med tabasco och salt och blanda med olivolja. Späd ev med vatten för att få dressingen mildare.

4. Skär morötter, fänkål, rädisor och schalottenlök tunt på mandolin och lägg i kallt vatten.

5. Vid servering: Skiva laxen. Lägg den kokta potatisen på tallrikar. Vänd de tunt skivade grönsakerna och schalottenlöken försiktigt i jalapeñodressing. Sila av den syrande potatisen. Arrangera allt på den kokta potatisen och ringla över resterande jalapeñodressing.

Källa: Johan Backeus/Peru

  • Fett
    18,32 g
  • Kolhydrater
    12,46 g
  • Protein
    20,91 g
  • Energi (kJ)
    1266,92 kJ
  • Energi (kcal)
    301,5 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen