Budapestbakelse med mandarin och persimon

Budapestbakelse med mandarin och persimon

Gör så här

1. Mixa hasselnötterna fint och blanda med maizena och socker.

2. Vispa äggvitan fast och fluffig. Vispa ned sockret och vänd ner nötblandningen.

3. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Baka av i ugn på 170° ca 20 min. Därefter ca 4 min med öppet spjäll.

Montering:

1. Dela budapestbotten på hälften till två bottnar. Lägg den ena i en passande rektangulär tårtring. Fyll till hälften med sorbet och lägg på den andra bottnen. Fyll upp formen med sorbet och chockfrys i 15 min.

2. Skär i bitar och garnera med hackade hasselnötter, mandarinklyftor och chokladspiraler. Servera med chokladsås.

Källa: Gelatolab

  • Fett
    10,95 g
  • Kolhydrater
    86,38 g
  • Protein
    5,57 g
  • Energi (kJ)
    1976,68 kJ
  • Energi (kcal)
    472,66 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen