Brynt smörglass med salvia

Brynt smörglass med salvia

Gör så här

1. Bryn smöret. Fritera salvian krispig i smöret. Mixa direkt smör och salvia med 1 liter av mjölken. Låt stå 1 dygn i kyl.

2. Blanda allt och mixa slätt. Värm i pastörisator eller under omrörning till 85°. Kyl ner och låt vila minst 6 tim men helst 1 dygn i kyl. Frys i glassmaskin.

 Källa: Hans Berg Svensk Glassmästare 2017 

  • Fett
    80,01 g
  • Kolhydrater
    233,71 g
  • Protein
    40,67 g
  • Energi (kJ)
    7609,7 kJ
  • Energi (kcal)
    1828,48 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen