Brownietårta med blåbärsmousse

Brownietårta med blåbärsmousse

Gör så här

1. Klipp ut rundlar av bakplåtspapper och lägg i botten på formar med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, 10 st till 100 port.
2. Smält chokladen. Rör ihop smör och socker. Rör ner äggen i smöret, ett i taget. Blanda med chokladen. Sikta ner kakao, vaniljsocker och mjöl, rör till en jämn smet. Häll smeten i formarna och grädda i ugn, 150° ca 25 min. Låt kakan kallna i formen.
3. Låt gelatinbladen ligga i rikligt med kallt vatten i minst 5 min. Mixa blåbären till en fin puré. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt och blanda med blåbären.
4. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme. Rör ner dem i äggsmeten. Blanda ner gräddfilen. Vispa grädden och vänd ner i smeten. Häll smeten i formarna på den kalla kakan. Låt stå i kyl ca 5 tim.
5. Ta kakan ur formen och garnera med blåbär.

Källa: Tårta 2011

  • Fett
    30,04 g
  • Kolhydrater
    49,6 g
  • Protein
    5,73 g
  • Energi (kJ)
    2054,17 kJ
  • Energi (kcal)
    495,12 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen