Brödpudding med äpple

Brödpudding med äpple

Gör så här

1. Stek brödtärningar i smör. Blanda dem med vetegroddar, äpple, kanel och lite av sockret i ett bleck.
2. Koka upp mjölk och grädde. Vispa mjölkblandningen i en bunke med ägg och äggula. Slå blandningen över bröd och äppeltärningarna.
3. Tillaga i ugn, 200° ca 20 min tills ytan stelnat. Ta ut formen och strö över resterande socker. Baka på 225° så att sockret karamelliseras på ytan.
4. Servera med vispgrädde eller kvarg.

Serveringsportion ca: Brödpudding 280 g, vispgrädde eller kvarg 40 g
Källa: Arla Köket Senior 2:2004

  • Fett
    52,83 g
  • Kolhydrater
    23,63 g
  • Protein
    11,74 g
  • Energi (kJ)
    2544,72 kJ
  • Energi (kcal)
    618,49 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen