Bön- och svampgryta med currykräm

Bön- och svampgryta med currykräm

Gör så här

1. Blötlägg och koka bönorna enligt anvisning på förpackningen om du använder torra.
2. Fräs lök, svamp och vitlök i smör. Tillsätt morötter, bönor, cider och buljong. Koka på svag värme ca 15 min. Red av med maizena utrörd i lite vätska. Tillsätt persilja. Smaka av med salt och peppar.
3. Blanda ingredienserna till currykrämen. Ställ kallt.
4. Baka potatisen i ugnen vid 175° ca 30 min. Pensla med smör och smaka av med salt.

Serveringsportion ca: Gryta 135 g, currykräm 0,5 dl, potatis 150 g
Källa: Arla Köket Skola 1:2001

  • Fett
    5,32 g
  • Kolhydrater
    50,69 g
  • Protein
    14,24 g
  • Energi (kJ)
    1326,44 kJ
  • Energi (kcal)
    315,95 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen