Bohuslänsk äggost med rårörda björnbär

Bohuslänsk äggost med rårörda björnbär

Gör så här

1. Värm mjölk och grädde. Vispa ihop fil och ägg och tillsätt ättika. Häll det i den heta mjölken och låt allt sjuda. Rör om då och då. Blandningen ska skära sig ordentligt!
2. Fiska upp äggosten med en hålslev och varva med socker i formar eller bleck. Ställ på avrinning under natten. Spara gärna vasslen till brödbak.
3. Rårör björnbär och socker.
4. Servera äggosten i bit med rårörda björnbär och lättvispad grädde.

Serveringsportion ca: Äggost 90 g, björnbär 60 g, grädde 24 g
Källa: Arla Köket Senior 2:2002

  • Fett
    27,97 g
  • Kolhydrater
    43,38 g
  • Protein
    13,4 g
  • Energi (kJ)
    2012,65 kJ
  • Energi (kcal)
    485,14 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen