Bogstek av lamm med sardellbakade palsternackor och kämig potatiskompott

Bogstek av lamm med sardellbakade palsternackor och kämig potatiskompott

Gör så här

1. Mixa senapsfrön, senap, vatten, äggulor och socker till en slät massa. Tillsätt ströbröd. Vid behov tillsätt mer äggula.
2. Bind upp bogen, salta och peppra. Bryn i smör tills den får färg. Bred på griljeringssmeten och stek färdig i ugn, 175° i ca 20 min till en innertemperatur på 58°C. Ta ut bogen och sätt ugnen på 225° sätt in bogen igen och låt den få färg. Om du har en salamander, låt den stå där tills den fått färg. Låt vila i ca 5 min innan servering.
3. Bryn lök och vitlök kraftigt i smör, tillsätt vin och reducera tills hälften återstår. Slå på buljong. Koka till ca 1/3 återstår, sila och koka upp på nytt. Red med majsstärkelse. Salta och peppra.
4. Koka potatisen, pressa eller passera. Sjud upp mjölk. Rör ner mjölken i potatisen. Smaksätt med salt, peppar och citron. Vänd sist ner ost.
5. Vänd ner sardeller, vitlök och olja i palsternacksbitarna. Salta och peppra. Baka i ugn, 175° ca 20 min tills de är mjuka. Ta ut och vänd i persilja.

Serveringsportion ca: Bogstek 160 g, sås 75 g, potatiskompott 190 g, palsternackor 90 g
Källa: Arla Köket Lunch 2:2003

  • Fett
    18,55 g
  • Kolhydrater
    70,58 g
  • Protein
    29,22 g
  • Energi (kJ)
    2507,85 kJ
  • Energi (kcal)
    600,16 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen