Blomkålscrème

Blomkålscrème

Gör så här

1. Pensla nedskuren blomkål med smör och baka i ugn på 150° tills blomkålen är välrostad och har en innertemperatur på 95°.
2. Skär potatisen i mindre bitar och koka med den rostade blomkålen i grädden. Salta och fyll på med vatten om det inte täcker.
3. Koka allt riktigt mjukt, sila av och mixa crèmen helt slät.
4. Smaksätt med citronskal och salt.

Till servering:
Färska örter t ex ärtskott, vetegräs, dill och oxalis

  • Fett
    24,24 g
  • Kolhydrater
    11,23 g
  • Protein
    2,9 g
  • Energi (kJ)
    1146,9 kJ
  • Energi (kcal)
    279,45 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen