Blinier med löjrom, rödlök och smetana

Blinier med löjrom, rödlök och smetana

Gör så här

1.Värm mjölken till 37°. Rör ut jästen i lite av mjölken, tillsätt resten av mjölken. Vispa ner bovete- och vetemjöl i smeten. Vispa äggulorna och salt. Låt jäsa i rumstemperatur under handduk ca 1 timme.
2.Smält smöret och låt svalna. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda den jästa smeten med smör och vänd försiktigt ner äggvitorna.
3.Stek till gyllene blinier i blinipanna , ca 1/2 dl smet per blini.
4.Servera blinierna med smetana, löjrom och finhackad rödlök på klassiskt vis.

Källa:Arla Köket smetana 2011

  • Fett
    28,07 g
  • Kolhydrater
    14,86 g
  • Protein
    11,65 g
  • Energi (kJ)
    1503,22 kJ
  • Energi (kcal)
    357,76 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen