Blåbärsscones med hallonsmör

Blåbärsscones med hallonsmör

Gör så här

Till scones:
1. Arbeta ihop mjöl, salt och bakpulver med smör, spara lite av mjölet till blåbären. Tillsätt fil som snabbt arbetas in.
2. Blanda lite mjöl med blåbären och vänd ner i degen.
3. Forma till små bullar och grädda i ugn, 225° ca 10 min.

Till apelsin- och hallonsmör:
1. Vispa smör och florsocker och tillsätt juice i en fin stråle.
2. Blanda i hallonen sist.
3. Servera smöret till sconesen.

Tips: Godast blir det förstås om sconesen serveras nygräddade.

Källa: Melliskalendern 1:2003

  • Fett
    23,88 g
  • Kolhydrater
    48,25 g
  • Protein
    7,72 g
  • Energi (kJ)
    1858,46 kJ
  • Energi (kcal)
    444,3 kcal

Kundcenter

Kundkontakt via e-post
Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

0775-77 11 77

Konsumentfrågor/privatperson?
Arla Forum har öppet mån-fre 13.00-16.00
Kontakta oss

020-99 66 99

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen